4 начина да се преоткриете след нездравословна връзка

Отношенията са много сложни, независимо дали са между двама души, между деца и родители, между колеги. Те могат да бъдат построени само с доверие, чувства и уважение, но могат да бъдат и далеч по-заплетени.

 

Правейки нещо от любов, за да бъде в полза за другия е различно. Понякога проявата на страх или нужда, изисква валидиране. От една страна това заздравява отношенията, но и да дава енергия, която да подчертава кой, кой е. В отношенията с хората може да срещнем съпротива, удовлетворение. Сблъсък с егото на другия, но и много пъти собствената душа знае, какво по-добро ни очаква.

 

Как да познаем, кога една връзка се е изхабила:

 

Дайте си равносметка как се чувствате в чуждото присъствие: изцедени или презаредени. Дали в лицето на отсрещната страна виждате най-добрите интереси. Дали не ви подценяват, когато споделяте чувствата си? Ако отговорът е ДА, може би е време да преминете към предоставяне на повече възможности в живота си, за здрави и щастливи взаимоотношения. Ако ви е страх от отдаване под наем на някой и смятате, че правейки поредния компромис от ваша страна, това си е чиста услуга и подобни взаимоотношения е по-добре да бъдат прекратени. Така Вие не само осигурявате повече място в собствения си живот, но и давате шанс на другия да се чувства по-свободен. Ако ви е трудно да сложите този край и да теглите чертата, то опитайте следните съвети и насоки, дадени от специалистите:

 

Изразете чувствата си в писмо. Съсредоточете се върху една връзка, която смятате, че е на изчерпване. Излей чувствата си върху хартията. Писмото може да бъде толкова дълга или къса, колкото искате.

Изчистете физическо пространство. Физическо почистване е толкова полезно, когато се откъснеш от миналото. Махнете от живота си всичко, което ви напомня за въпросния човек, независимо дали това са снимки, подаръци, дрехи, вещи или нещо друго.

Вземете със себе си само онова, което ви трябва. Напишете как искате да се чувствате в живота си и в рамките на вашите взаимоотношения.

Започнете да запълвате празното пространство. В началото може да е голямо, но с времето и постепенно, то ще бъде запълнено от нови хора, нови дела, нови материални придобивки. Правете това, което е най-добре за вас. Целият процес може да изглеждат непреодолим. Правете всичко стъпка по стъпка и дори в даден момент да ви нападнат мисли от типа дали не сте сгрешили, не им се давайте. Помислете от начало, как ви караше тази връзка да се чувствате и защо бяхте принудени да направите място за по-добрия си живот.